Sezaun og Zoniks søskende til Helgstrand Dressage
Pressemeddelelse fra Straight Horse

Helgstrand Dressage og Straight Horse har indgået aftale omfattende samarbejde og –eje vedrørende
• Straight Horse Don Tamino (Totilas / Blue Hors Don Schufro)
• Straight Horse Zarastro (Blue Hors Zack / Blue Hors Romanov)
• Straight Horse Sezarion (Sezuan / Blue Hors Romanov)
• Helbror/-søster til Sezuan, der kommer til verden i juni 2014 på en rugemor

Straight Horse Don Tamino, født 2011 og ud af den første følårgang fra Totilas. Han er halvbror til fløjhingsten Sezuan, som Andreas Helgstrand ved JBK netop har vundet 4-års championatet med.
Straight Horse Zarastro, født 2012 er helbror til Zonik, som blev fløjhingst ved Hingstekåringen i Herning 2012. Zonik blev i 2012 blev solgt til Glock Horse Performance center.
Straight Horse Sezarion, født i 2013 er et super miks af de 2 hoppestammer, der står bag henholdsvis Sezuan og Zonik. Sezarions mor Romanik BRDH er moderen til Zonik, og Sezarions farmor Bøgegårdens Don Romina GRDH er mor til Sezuan.
I juni 2014 ventes en søster eller bror til Sezuan, og Andreas Helgstrand har allerede nu valgt at indgå i et ejerskab af dette føl. Straight Horse har allerede i 2013 fået 2 helsøstre til Sezuan. Dem vælger Mogens Pedersen at beholde indtil videre.
Indtil hestene skal begynde deres uddannelse vil de være opstaldet hos Straight Horse i Allerød.
”Jeg er utrolig stolt og beæret over at kunne indlede et samarbejde med Andres Helgstrand om uddannelse af mine hingsteplage, siger Mogens Pedersen og fortsætter: ”Der hersker ingen tvivl om, at med valget af Andreas som den fremtidige ansvarlige for hestens uddannelse, så er de i trygge hænder og der er noget der tyder på, at Andreas har et godt tag på de heste, der kommer fra mine hoppestammer”.
”Som en del af min forretning er det vigtigt hele tiden at finde de bedste og mest talentfulde heste til min stald og derfor søger jeg samarbejde med ambitiøse avlere. Mogens Pedersen har vist, at han både har ambitionerne og viljen til at nå langt med avl og uddannelse af sine heste. Og så gør det jo ikke mindre spændende at de hopper, der danner stammen hos Straight Horse begge er uddannet hos mig, hvoraf den ene oven i købet er egen avl,” slutter Andreas Helgstrand.
2 fløjheste til Straight Horse
Weekendens Horsefestival (Dansk Varmblod region 1) blev en fantastisk succes for Straight Horse idet vi kom hjem med bedste hoppeføl Straight Horse Sezuanna – helsøster til hingsten Sezuan (Blue Hors Zack / Blue Hors Don Schufro), samt bedste 2-års hoppe Straight Horse Rozina (Jazz / Blue Horse Romanov). Begge hopper blev udtaget til Dansk Varmblods Eliteskue den 6-9 september.
Sezuan er blevet far!
Mandag aften d. 3 juni 2013 kom et utrolig smukt føl til verden. Et sund og velskabt føl efter Sezuan (Zack/Schufro) med Romanov som morfar. Han har samme mor som vinderen af 4-års championatet Zonik. Sezarion er et frisk, stort føl som vi har store forventninger til.
Sezuan er blevet storebror!
Det har været en nat uden søvn hos Straight Horse i Allerød. Natten til Kristi Himmelfartsdag blev der med 1½ times mellemrum født to fine hoppeføl. Begge føllene er produceret ved hjælp af embryotransfer og har således samme mor: Guldmedaljehoppen Bøgegårdens Don Romina (Blue Hors Don Schufro/Lionell).
Hoppeføllene er helsøskende til den formidable hingst Sezuan (f: Blue Hors Zack), der blev udnævnt som fløjhingst ved Hingtekåringen i Herning, og honoreret med 10 ti-taller ved Dansk Varmblods materialprøve. Don Romina, der med Andreas Helgstrand i sadlen, selv var godt på vej til en spændende karriere i sporten, indtil en skade satte en stopper for videre uddannelse, blev årets hoppe i Dansk Varmblod i 2006. Der er således tale om to særdeles interessante hoppeføl, hvis videre karriere i avl og sport det bliver spændende at følge.
Rominas søn fløjhingst, færdigkåret samt modtager af Åge Ravns Vandrepokal!
Mogens, Sezuan & Andreas
Den formidable hingst Sezuan (e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro) brillerede igen i år til Hingste kåringen i Herning. Sezuan er en hingst i en klasse for sig selv, og det gav sig også til udtryk, da han idag blev fløjhingst i det dressurbetonede 4-års hold. Sezuan er en ædel, elegant hingst med store, åbne kropspartier. Han har en fantastisk bevægelse i alle 3 gangarter, med god takt og haseaktion.
Sezuan fik også Åge Ravns vandrepokal på baggrund af hans flotte resultater det seneste år.
Sezuan får her hos Straighthorse, 2 helsøskende inden for de kommende måneder.

Vi ønsker ejerne af Sezuan stort tillykke med de flotte resultater!
Sezuan & Andreas Helgstrand
Romina's søn rekordsum til Materialprøve!
Sezuan til Hingstekåring i marts 2012
10 x 10 til Sezuan
Bøgegårdens Don Rominas søn, Sezuan (e. Blue Hors Zack) opnåede fredag d. 9/11 2012 et rekordresultat til Matrialprøven. 987,5 ud af 1000 mulige point fik han, med bla. 10 10-taller og 3 9,5.
Han vandt overlegent med over 100 point ned til nummer 2!

Se video HER

Sezuan får 2 helsøskende næste år.
Romanik's søn er Danmarks bedste 4-års!
Zonik, Romanik's søn vandt idag championatsfinalen for 4-års heste ved JBK horseshows. Han dansede sig ubesværet og elegant gennem programmet under Andreas Helgstrand. Dommerne belønnede ham med 10 i trav, 8 for skridt, 9,50 for galop, 9,50 for ridelighed og 9,50 for indtryk og et total på 9,300, dét var noget publikum kunne lide.

Zonik har 2 helsøskende Straighthorse Zackonik og Straighthorse Zarastro.
Straighthorse nyerhvervelse fra Elitefølauktionen ankommet til Allerødgaard!
Straighthorse nyerhvervelse Quickstep (B.H Don Olymbrio/Dream of Heidelberg) er ankommet til Gl. Allerødgaard.
Quickstep blev købt på elitefølauktionen og er opdrættet af Buskbjerggaard.

Se mere om hende her
Føl årgang 2013
Romanik
Romanik (Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro)

Den 22. maj venter hun et føl efter Sezuan (Blue Hors ZACK/ Blue Hors Don Schufro)
Romina
Bøgegårdens Don Romina (Blue Hors Don Schufro/Lionell)

I år har vi lavet Embryo Transfer på Romina, hvilket resulterer i at hun bliver mor til 2 føl i 2013. Rugemødre for Don Romina er Sandbæks Romance og Gørklintgårds Merlot.

Den 18. april venter Sandbæks Romance et føl efter Blue Hors ZACK/Blue Hors Don Schufro. Føllet bliver et helsøskende til Sezuan.

Den 4. maj venter Merlot et følefter Blue Hors ZACK/Blue Hors Don Schufro. Føllet bliver et helsøskende til Sezuan.

Schrøters Romani placeret i PSG
Birgitte og Romani red i weekenden (7-8/7) flotte 67,895 % i PSG til landsstævnet i Frederiksværk - hvilket gav dem en 6 plads i det yderst stærke felt på 28 ryttere.
Romanik søn vinder 4-års champ. kvalifikationen!
Romanik's hingsteføl Zonik vandt i går, den 23. Juni 4-års Championats kvalifikationen i Aalborg. Han fik i gennemsnit 9,7 og hele 10 for sin fantastiske trav.

Zonik fik i Juni en lillebror, hingsten Straight Horse Zarastro som du kan se mere om under ungheste.
4-års fløjen Zonik har fået en lillebror!
Zarastro 9 timer gammel.
Bronzemedalje hoppen Romanik (F: Blue Hors Romanov/MF: Blue Hors Schufro) fik i aftes kl. 21:45 et velskabt hingsteføl efter Blue Hors Zack, navngivet Straight Horse Zarastro.

Storebroderen Zonik er Fløjhingst i Dansk Varmblod 2012 og tildelt Aage Ravns vandrepokal 2012, for bedste dressurhingst.

Se billeder og video under Ungehste
Flot stævnedebut for Solentina i Slangerup-Lynge
Danheats Solentina vandt i lørdags DRF's Championat i dressur for 6-års med 7,8 point. Hun er dermed videre til mellemrunden
Afkom havde succes i Herning
Zonik, Herning 2012
Til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2012, præsterede vores 2 avlshoppers afkom sig flot.

Zonik (Ejet af Helgstrand Dressage) der er søn af Romanik (DVH 818 Blue Hors Romanov / DVE 690 Don Schufro) og Blue Hors Zack, blev fløjhingst i 4-års holdet med flotte kommentarer og karakterer fra dommerne.

Romanik venter i år føl, der er ud af præcis samme afstamning som Zonik.
Sezuan, Herning 2012
Sezuan, der er søn af Bøgegårdens Don Romina (DVE 690 Don Schufro / DVH 571 Lionel) og Blue Hors Zack, blev avlsgodkendt og viste helt ekstraordinære gangarter i 3-års holdet.

Alt i alt en forrygende weekend for vores hoppers afkom.
Zonik
Sezuan
Birgitte Byrialsen flytter til Sjælland
Den 1. november 2011 rykker Birgitte Byrialsen teltpælene op fra det vestjyske og flytter til Sjælland.

Birgitte indledte i 2008 et samarbejde med Stutteriet Straight Horse i Allerød. Der er
erhvervet en række lovende dressur- og avlsheste og Birgitte er nu godt i gang med uddannelsen af
dem. Schrøters Romani debuterede i Sct. George i foråret og flere heste er på vej i de højere klasser. Sammenlagt har Straight Horse i dag 18 heste dækkende hele paletten fra føl og plage til dressurheste på Grand Prix niveau.

”Jeg er utrolig glad for, at Birgitte har valgt at flytte til Sjælland og arbejde med base på Gl. Allerødgaard. Vi får nu mulighed for at udbygge vores samarbejde og arbejde tættere sammen i det daglige. Vi har p.t. plads til 17 heste på Gl. Allerødgaard og vi udvider nu med en ridehal”, udtaler Mogens Pedersen, der er ejer af Straight Horse.

Siden 2004 har Birgitte arbejdet som træner for Guandong provinsens dressurhold og i 2010 ført det kinesiske landshold til sølv i Asian Games.

Tidligere var Birgitte engageret på Viegaard, Skals. Her uddannede hun bl.a. hingstene Lobster, Come Back II samt Consul og opnåede en række nationale og internationale sejre og placeringer.

For yderligere oplysninger se www.straighthorse.dk eller kontakt Birgitte Byrialsen på 29 80 40 82.

Birgitte og Micheva

Totilas far til hingsten Straight Horse Don Tamino.
Marts 2008
Straight Horse Don Tamino
Totilas er blevet far til hingsten Straight Horse Don Tamino den 5. juni 2011 kl. 3:15. Mor er guldmedaljehoppen Bøgegårdens Don Romina.